Selecteer een pagina
Vandaag een tutorial..en wel van de granny van de charmante omslagdoek van toen en nuDaar heb ik zoveel reacties en mailtjes over gekregen, dat ik het nu voor jullie uitgewerkt heb. Spannend…maar erg leuk om te doen.
Opzettoer: 8 l., met hv sluiten tot een ring.
1e toer: in de 1e l van de opzettoer: 1 moes (=6x: omsl., en lus in de steek opnemen, alle lussen en omslagen in 1 keer doorhalen en met een steek afhaken), 2 l, Haak in elk van de nog volgende 7 opzetlussen 1 moes, deze moezen worden gescheiden door 2 l. Eindig de toer met 2 l. Toer sluiten met hv in de 1e moes.
2e toer: 5 l., * 1 moes om de l tussen de volgende 2 moezen van de 1e toer, 2 l,
haak om de l tussen de volgende 2 moezen als volgt: 1 stokje om de l, 2 l, 1 dubbel stokje om de l, 2 l, 1 stokje om de l, 2 l, Vanaf * steeds herhalen, toer eindigen met 2 l, na het 4e dubbele stokje en de toer met een hv in de 3e begin losse sluiten.
Door middel van deze granny kun je nu aan de slag met je eigen omslagdoek.
Je kunt de doek zo groot/klein maken als je maar wilt. Spelen met verschillende diktes wol/mohair,haaknaald enz… Het aan elkaar zetten kan ook op verschillende manieren, tijdens het haken kun je de granny’ s direct met elkaar verbinden, maar ook later met naald en draad (dat laatste heb ik gedaan). Werk de doek af met je eigen creativiteit…Ceintuur of franjes..alles is mogelijk
 
Het patroon van deze tutorial komt uit: Groot handwerkboek uit Grootmoeders Jeugd.
Zo heel af en toe kom ik het boek nog wel eens tegen op een rommel- of boekenmarkt. Het heeft mij al veel plezier gebracht, kijk maar eens hier en hier…♥pure nostalgie♥…
 
Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties!!

Pin It on Pinterest

Share This