Selecteer een pagina
Al een tijdje werkte ik aan een heel mooi, zacht en romantisch haakwerk.
Tussen alle andere haakzaken door, want het is een cadeau dat nog gegegeven moest worden. De opdracht was om een mooi verjaardagscadeau te m(h)aken. Zijzelf was al groot fan van mijn werk (en draagt ook al met veel plezier 1 van mijn andere creaties), nu wilde ze samen met broers en zussen haar moeder verwennen. Nou…dat is gelukt!!
Ik gebruikte het patroon van een granny (die vind je hier).
Het lijkt op deze manier wel een ster.
Ik gebruikte meerdere soorten en diktes materiaal waardoor het een 3D effect krijgt. Ik haakte de vierkanten gelijk aan elkaar.
De afwerkrand heb ik helemaal zelf ingevuld, en daarbij het “moesje” ook wel bobbelsteek terug laten komen. Zo mooi…
Om het helemaal af te maken haakte ik er een ceintuur aan met daarin extra pailletgaren verwerkt. Dit geeft een heel mooi subtiel glitter effect. Nu kan de doek niet alleen als omslagdoek gedragen worden maar ook als vestje op verschillende manieren.
 Door creatief te zijn kun je de doek er zo elke keer anders uit laten zien…
De kraag valt zo elegant… zien jullie dat het op een ster lijkt?
Alsof je een sneeuwvlokje ziet vallen…
Wat ik zo al gebruikte bij deze snowflake omslagdoek:
 
Het hart Morbidone (Merino)
De blaadjes Gobi (Atelier Zitron, Merino/Camel/Alpaca)
Ster toer Unisono (Atelier Zitron, Merino)
In de ceintuur heb ik de Morbidone gemengt met Bluebell (Sesia, Mohair, Silk)
Al deze materialen zijn te vinden in de fijne winkel van Astrid.
 
Ik heb alles met haaknaald 5 gehaakt, ook al zijn de garens verschillend van dikte. Dit heeft bijzonder goed uitgepakt, waardoor de doek echt tot leven komt. Het was een hele leuke uitdaging en ik ben blij met het eindresultaat…Klaar om gegeven te worden en iemand net een beetje meer warmte te brengen.
 
Als dit geen mooie afsluiting is zo voor de feestdagen…
 
Ik wens iedereen een vrolijk kerstfeest, tijd voor elkaar!

Pin It on Pinterest

Share This